Sáfrányos sügér
Hozzávalók:
- 8 szelet sügér
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl húsleves (kockából)
- 1 mokkáskanál sáfrány
- 3 evőkanál olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
Elkészítés:
A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A húslevesben feloldjuk a sáfrányt. A sütőt 200 fokra (gázsütő. 3. fokozat) előmelegítjük.
Tűzálló edényben a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Megöntözzük a borral, és további 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a sügérszeleteket, megsózzuk, megöntözzük a sáfrányos húslevessel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük, és a sütőben 15 percig sütjük. Időnként a saját levével locsolgatjuk. Kivesszük, és burgonyapürével tálaljuk.