Pulykasült pikáns csokoládészószban

2013.12.21 09:51

Hozzávalók

  • 400 g pulykamell
  • 8 db aszalt szilva
  • 200 g camembert sajt
  • 50 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál csípős ketchup
  • 100 ml napraforgó olaj
  • 3 evőkanál narancslé
  • 1 csomag  Knorr ropogós csirkefalatok alap Mexikói márogatóssal

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a húst és vágjuk 1 cm széles szeletekre.
  2. Vágjuk le a camembert sajt héját és vágjuk kisebb darabokra a belsejét.
  3. Tegyünk fóliát a hússzeletekre, majd klopfoljuk ki. Tegyünk mindegyik hússzelet közepére egy darabka sajtot és egy aszalt szilvát. Csavarjuk szorosan össze, egymásra téve a széleit.
  4. Panírozzuk be a húst a Ropogós Csirkefalatok panírral a csomagoláson megadottak szerint, majd süssük meg forró olajon egy serpenyőben. Vegyük lejjebb a lángot és süssük még pár percig őket, hogy ne maradjanak belül sem nyersek.
  5. Egy fazékban tegyünk föl vizet főni, majd fedjük be egy gömbölyű aljú fém edénnyel. Ezen a gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. A narancslevet keverjük össze a ketchuppal, adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és a Ropogós Csirkefalatok Mexikói mártogatós szószt.
  6. A húst tálaljuk rizzsel vagy sült burgonyával.