Pulykasült pikáns csokoládészószban
2013.12.21 09:51
Hozzávalók
- 400 g pulykamell
- 8 db aszalt szilva
- 200 g camembert sajt
- 50 g étcsokoládé
- 3 evőkanál csípős ketchup
- 100 ml napraforgó olaj
- 3 evőkanál narancslé
- 1 csomag Knorr ropogós csirkefalatok alap Mexikói márogatóssal
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a húst és vágjuk 1 cm széles szeletekre.
- Vágjuk le a camembert sajt héját és vágjuk kisebb darabokra a belsejét.
- Tegyünk fóliát a hússzeletekre, majd klopfoljuk ki. Tegyünk mindegyik hússzelet közepére egy darabka sajtot és egy aszalt szilvát. Csavarjuk szorosan össze, egymásra téve a széleit.
- Panírozzuk be a húst a Ropogós Csirkefalatok panírral a csomagoláson megadottak szerint, majd süssük meg forró olajon egy serpenyőben. Vegyük lejjebb a lángot és süssük még pár percig őket, hogy ne maradjanak belül sem nyersek.
- Egy fazékban tegyünk föl vizet főni, majd fedjük be egy gömbölyű aljú fém edénnyel. Ezen a gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. A narancslevet keverjük össze a ketchuppal, adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és a Ropogós Csirkefalatok Mexikói mártogatós szószt.
- A húst tálaljuk rizzsel vagy sült burgonyával.