Pecsenyekacsa cherry-s szóssza
Hozzávalók:
1 egész kacsa
2 dl vörös bor
1 üveg meggybefőtt
1 kk szójaszósz
1 citrom
1 kevés gyömbér
1 narancs
3 ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk , majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Fél órát hagyjuk így állni, majd Miele sütőben az automatikus programon (kacsa) megsütjük. Más sütővel 230 C fokon 10 percig elősütjük, majd 170 fokon 1,5 óráig készítjük. Míg sül, csináljuk meg a mártást. Lereszeljük a 1/2 narancs héját és a megpucolt gyömbért apróra vágjuk. Ezek után a meggbefőttet, a bor felét, a szójaszószt, az 1 narancs levét, 1 kk citrom levét egy edénybe tesszük és felforraljuk, majd utána hozzáadjuk a narancs héját és a gyömbért. Pár perc múlva a maradék borban elkevert keményítőt is hozzáadjuk és kész is a mártás.