Párolt ördöghal

2013.12.21 13:53

Hozzávalók:

  • 30 dkg ördöghal filé,
  • 8 nagy cikórialevél,
  • őrölt sáfrány,
  • chili,
  • olaj,
  • tengeri só, őrölt bors,
  • frissen tartó fólia.

Elkészítés:

A cikórialeveleket a párolóban 100 fokon két percig blansírozzuk (leforrázzuk), majd hideg víz alatt hirtelen lehűtjük. A cikórialeveleket frissentartó fóliára egymás mellé fektetjük. A halfilét sóval és sáfránnyal ízesítjük és a cikórialevelekre helyezzük. A fólia segítségével a leveleket a hal köré tekerjük. A fóliát eltávolítjuk és a tekercset egy lyukas párolótálra helyezzük. 85 fokon 8 percig pároljuk, majd szeletekre vágjuk és sóval, színes borssal és chilis olajjal fűszerezzük.