Pácolt kacsamell zellertatárral
Hozzávalók
- 1 db kacsamell
- 1 szelet füstölt császárszalonna
- 1 db zellergumó (nagy)
- 30 ml mogyoró olaj
- 60 ml teriyaki szósz
- 1 evőkanál szárnyas fűszrvarázs
- 1000 ml tej
- 40 ml brandy
- 8 szem mustármag
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 db fürj tojás
- 1 evőkanál barnacukor
- 4 szem fekete bors
- 50 g margarin
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál ecet
Elkészítés
Forraljuk fel a tejet a margarinnal, a mogyoróolajjal és a szalonnaszelettel. Adjunk hozzá egy csipet sót. A zellert mossuk meg, vágjuk vékony karikákra és tegyük a forró lébe. Főzzük puhára lassú tűzön kb. 40 percig. Ezután szedjük ki a zellerkarikákat. Még melegen fóliázzuk le és tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.
A zellertatárhoz a kihűlt zellert vágjuk nagyon apróra.
A kacsamellet tisztítsuk meg, óvatosan vagdossuk be a bőrét. Készítsünk pácot cukorból, Szárnyas fűszerkeverékből, zúzott fokhagymából, őrölt borsból. Majd djuk hozzá a teriaki szószt. Tartsuk ebben a pácban 12 órán át. Ezután süssük át mindkét oldalát 1 evőkanál olajon (először a bőrös oldalát) hogy megpiruljon, majd süssük 10 percig 160 fokos sütőben. Vegyük ki a sütőből, tegyük félre 10 percre, majd öntsük rá a brandyt és hagyjuk hűlni. Ha teljesen kihűlt, vágjuk vékony szeletekre.
Készítsük el az öntetet: a mustármagokat pirítsuk meg száraz serpenyőn, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a 2 evőkanál olíva olajat és a szójaszószt. Alaposan keverjük össze.
Válasszuk szét a fürjtojások sárgáját a fehérjéjétől. Egy lábosban forraljunk fel kb. fél liter vizet ecettel és egy csipet sóval. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről és óvatosan tegyük bele a tojássárgákat.Tartsuk a vízben 8 percig, majd szűrjük le.
Szedjük a tányérra a hússzeleteket. Tegyünk rá zellertartárt és személyenként egy tojássárgáját. Díszítsük saláta levelekkel és öntsük le az öntettel.