Olívás halfilé datolyával
Hozzávalók:
- 1 kg fehérhúsú halfilé
- 10 dkg datolya
- 1/2 fél citrom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál gyömbérpor
- 2 kk. sűrített paradicsom
- 12 szem olajbogyó
- 1/2 mokkáskanál paprikakrém
- A körítéshez:
- 2 tasak gyorsrizs
Elkészítés:
A halat megmossuk. A datolyát kimagozzuk, kockákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, a hagymát 2 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a halat, és mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Megsózzuk. Hozzáadjuk a datolyát, a gyömbért, a sűrített paradicsomot, és az 1 dl vízzel felhígítjuk. Lefedjük, és 10 percig főni hagyjuk. Közben a használati utasítás szerint megfőzzük a rizst. Végül a halhoz adjuk az olajbogyót és a paprikakrémet, a főtt rizzsel együtt tálaljuk.