Olívás halfilé datolyával

2013.12.21 14:09

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérhúsú halfilé
  • 10 dkg datolya
  • 1/2 fél citrom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál gyömbérpor
  • 2 kk. sűrített paradicsom
  • 12 szem olajbogyó
  • 1/2 mokkáskanál paprikakrém
  • A körítéshez:
  • 2 tasak gyorsrizs

Elkészítés:

A halat megmossuk. A datolyát kimagozzuk, kockákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, a hagymát 2 perc alatt üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a halat, és mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Megsózzuk. Hozzáadjuk a datolyát, a gyömbért, a sűrített paradicsomot, és az 1 dl vízzel felhígítjuk. Lefedjük, és 10 percig főni hagyjuk. Közben a használati utasítás szerint megfőzzük a rizst. Végül a halhoz adjuk az olajbogyót és a paprikakrémet, a főtt rizzsel együtt tálaljuk.


Készíts ingyenes honlapot Webnode