Kétemeletes krémes szelet

2013.12.20 18:36

Hozzávalók: 

250 g vaj, darabolva
150 g fehércsokoládé, feldarabolva
440 g porcukor
250 ml tej
300 g finomliszt, egy kávéskanál sütıporral elkeverve
1 teáskanál vaníliaeszencia
2 tojás, könnyedén felverve
2 evıkanál kakaópor
600 g tejcsokoládé, durvára vágva
250 ml tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze vajat, a fehércsokoládét, a cukrot és a tejet egy közepes lábasban. Állandó keverés mellett – forralás nélkül – addig főzzük, amíg krémes nem lesz. Öntsük át a keveréket
egy nagyobb tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. A fehércsokoládés keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a lisztet, a vaníliaeszenciát és a tojást. Öntsük a keverék felét az egyik előkészített tortaformába. A maradék keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a kakaóport, és öntsük a másik előkészített tortaformába. Süssük alacsony hıfokon 50 percig. Hagyjuk a tésztát a formában hőlni 5 percig, majd helyezzük sütőrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Keverjük össze a tejcsokoládét és a tejszínt egy lábasban, majd állandó keverés mellett főzzük krémesre. Öntsük egy tálba, és lefedve tegyük hűtőbe. Időnként keverjük meg – mindezt addig ismételjük, amíg a krém kenhető, habos állagú lesz. Tegyünk félre 1 csészényit belőle a
torta tetejének borítására. A kihűlt tortalapokat vágjuk ketté.
Helyezzünk egy tortalapot egy nagyobb tálra, kenjük meg fél csésze tejcsokoládés krémmel.A rétegezést ismételjük meg, váltogatva a különböző színő lapokat. A torta oldalát és tetejét borítsuk be a félretett csokoládékrémmel.
 


Készíts ingyenes honlapot Webnode