Kelkáposztatekercs garnélával és rizzsel
Hozzávalók:
500 g kelkáposzta
100 g rizs
150 ml zöldségleves
150 g mélyhűtött garnéla
2 szál zellerzöld
2 gerezd fokhagyma
30 g gyömbér
2 ek szezámmag
1 ek napraforgóolaj
2 ek szezámolaj
6 ek szójaszósz
2 ek zöldcitrom lé
só és bors
édes chili-mártás
Elkészítés:
A kelkáposztát szedjük leveleire, a vastag ereket szükség esetén vágjuk ki. 16 levelet öblítsünk le, osszuk szét két perforált aljú párolóedénybe és toljuk a párolótérbe. Tegyük a rizst és a zöldséglevest egy zárt párolóedénybe és pároljuk meg. Olvasszuk fel a mélyhűtött rákot.
A zellert tisztítsuk meg és vágjuk kis kockákra, a fokhagymát nyomjuk át a fokhagymaprésen, a gyömbért vágjuk apróra.
Keverjük össze az összes hozzávalót a rizzsel, majd fűszerezzük sóval és borssal. Minden kelkáposztalevélre terítsünk szét egy jó evôkanál tölteléket. A levél széleit hajtsuk vissza a töltelékre, szorosan tekerjük fel, majd helyezzük perforált aljú párolóedénybe és toljuk a párolótérbe (két perforált aljú edényre van szükség).