Karfiol fehér mártásban
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- só,bors
- zsemlemorzsa
- étolaj
- 1/2 l tej
- 2 ek liszt
- 1 doboz tejföl (kis doboz)
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőbe étolajon zsemlemorzsát pirítunk,(míg aranysárga nem lesz). A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát. Ezután feltesszük egy lábosba a tejet, hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön addig kevergetjük habverővel csomómentesre, míg sűrű mártást nem kapunk, ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, megsózzuk, egy kis borsot adunk hozzá és a karfiolra öntjük. Ezután ráreszeljük a sajtot a tetejére és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!!