Karfiol fehér mártásban

2013.12.05 17:31

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • só,bors
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 1/2 l tej
  • 2 ek liszt
  • 1 doboz tejföl (kis doboz)
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőbe étolajon zsemlemorzsát pirítunk,(míg aranysárga nem lesz). A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát. Ezután feltesszük egy lábosba a tejet, hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön addig kevergetjük habverővel csomómentesre, míg sűrű mártást nem kapunk, ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, megsózzuk, egy kis borsot adunk hozzá és a karfiolra öntjük. Ezután ráreszeljük a sajtot a tetejére és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!!


Készíts ingyenes honlapot Webnode