Kacsamell sütőtökkel
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 piros chilipaprika
- 1 csokor újhagyma
- 2 kacsamellfilé (á 350 g)
- 2 evőkanál olaj
- 4 gyömbérgyökér
- 1 evőkanál méz
- 1 narancs leve és egy fél narancs reszelt héja
- 2 evőkanál kesudió
- 1 csokor bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk. Megtisztítjuk és átpréseljük a fokhagymát. A chilit hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát, megmossuk, finomra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A kacsamelleket zsiradék nélkül megsütjük: először 5 percig a bőrös felén, majd rendszeres forgatás mellett mindkét oldalán kb. 20 percig. A fokhagymát, a chilit és az újhagyma fehér felét forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és pár percig együtt pirítjuk tovább. A gyömbéreket felaprítjuk, majd a mézzel, a narancslével és a narancshéjjal együtt a tökhöz adjuk. Az egészet felforraljuk, és lefedve kb. 12 percig főzzük. Ezután hozzákeverjük az újhagyma zöld részét is. A kacsamelleket és a zöldséget sóval és borssal ízesítjük. A húst felszeleteljük, a zöldséget megszórjuk a felaprított kesudióval és a bazsalikommal, majd köretként tálaljuk.