Kacsamell sütőtökkel

2013.12.21 10:59

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chilipaprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 kacsamellfilé (á 350 g)
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 gyömbérgyökér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 narancs leve és egy fél narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál kesudió
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk. Megtisztítjuk és átpréseljük a fokhagymát. A chilit hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát, megmossuk, finomra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A kacsamelleket zsiradék nélkül megsütjük: először 5 percig a bőrös felén, majd rendszeres forgatás mellett mindkét oldalán kb. 20 percig. A fokhagymát, a chilit és az újhagyma fehér felét forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és pár percig együtt pirítjuk tovább. A gyömbéreket felaprítjuk, majd a mézzel, a narancslével és a narancshéjjal együtt a tökhöz adjuk. Az egészet felforraljuk, és lefedve kb. 12 percig főzzük. Ezután hozzákeverjük az újhagyma zöld részét is. A kacsamelleket és a zöldséget sóval és borssal ízesítjük. A húst felszeleteljük, a zöldséget megszórjuk a felaprított kesudióval és a bazsalikommal, majd köretként tálaljuk.


Készíts ingyenes honlapot Webnode