Kacsamájpástétom

2013.12.21 11:01

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg kacsamáj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál libazsír
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 cl konyak
  • 2-3 dl tej
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

A kacsamájat este beáztatom tejbe, hűtőben hagyom, hadd aludjon édes álmot, utoljára, nyers halmazállapotában.

Teflon serpenyőben felhevítem a libazsírt, beledobom az apróra vágott hagymát, gyengén sózom, üvegesre pirítom. Mehetnek rá a kacsamájdarabok és a zúzott fokhagyma is, sózom, fűszerezem törött borssal és majoránnával, puhára sütöm. Lehúzom a tűzről, hagyom kihűlni.