Kacsaburger
Hozzávalók:
- 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle
- 6 dkg friss füge
- 15 dkg zsírszegény krémsajt
- másfél evőkanál citromlé
- egy fél citrom lereszelt héja
- só, bors, néhány rozmaringlevél
- 30-35 dkg kacsamellfilé
- 25 dkg cékla
- egy darabka gyömbér (kb. 2 dkg)
- 1 dkg vaj vagy rama sütőmargarin
- egy evőkanál méz
- két evőkanál édes szójaszósz
- egy körte (kb. 20 dkg)
- fél csokor snidling
- 2-3 dkg alfalfa vagy szójacsíra
Elkészítés:
Félbevágjuk a zsemléket, és pár percre betesszük őket a sütőbe. Finomra vágjuk a fügét, összekeverjük a krémsajttal, a citromlé felével, a citromhéjjal, sóval és borssal. Lehúzzuk a kacsamellről a bőrét, és zsír nélkül, serpenyőben megpirítjuk. A kisült zsírban mindkét oldalán megsütjük a kacsamellet. Hozzáadjuk a rozmaringleveleket, sóval-borssal ízesítjük, majd lefedve további tíz percig sütjük. A céklát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A gyömbért megpucoljuk, finomra reszeljük. Mindkettőt átpirítjuk forró zsiradékban. Hozzáadjuk a mézet és a szójaszószt, majd közepes lángon, fedő nélkül további hét percig főzzük. A kacsamellfilét kivesszük a serpenyőből, alufóliába tekerjük, és öt percig hűlni hagyjuk. A körtét megmossuk, kimagozzuk, kis hasábokra vágjuk. A maradék citromlével meglocsoljuk. A snidling felét kisujjnyi darabokra aprítjuk, és összekeverjük a csírákkal. A megmelegedett zsemlék alját megkenjük a fügés sajttal, felszeleteljük a kacsamellet, és a céklával, körtével, csírákkal együtt a szendvicsre halmozzuk. A maradék snidlinget elosztjuk a szendvicseken, majd rátesszük a tetejüket.