Kacsaburger

2013.12.21 11:02

Hozzávalók:

  • 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle
  • 6 dkg friss füge
  • 15 dkg zsírszegény krémsajt
  • másfél evőkanál citromlé
  • egy fél citrom lereszelt héja
  • só, bors, néhány rozmaringlevél
  • 30-35 dkg kacsamellfilé
  • 25 dkg cékla
  • egy darabka gyömbér (kb. 2 dkg)
  • 1 dkg vaj vagy rama sütőmargarin
  • egy evőkanál méz
  • két evőkanál édes szójaszósz
  • egy körte (kb. 20 dkg)
  • fél csokor snidling
  • 2-3 dkg alfalfa vagy szójacsíra

Elkészítés:

Félbevágjuk a zsemléket, és pár percre betesszük őket a sütőbe. Finomra vágjuk a fügét, összekeverjük a krémsajttal, a citromlé felével, a citromhéjjal, sóval és borssal. Lehúzzuk a kacsamellről a bőrét, és zsír nélkül, serpenyőben megpirítjuk. A kisült zsírban mindkét oldalán megsütjük a kacsamellet. Hozzáadjuk a rozmaringleveleket, sóval-borssal ízesítjük, majd lefedve további tíz percig sütjük. A céklát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A gyömbért megpucoljuk, finomra reszeljük. Mindkettőt átpirítjuk forró zsiradékban. Hozzáadjuk a mézet és a szójaszószt, majd közepes lángon, fedő nélkül további hét percig főzzük. A kacsamellfilét kivesszük a serpenyőből, alufóliába tekerjük, és öt percig hűlni hagyjuk. A körtét megmossuk, kimagozzuk, kis hasábokra vágjuk. A maradék citromlével meglocsoljuk. A snidling felét kisujjnyi darabokra aprítjuk, és összekeverjük a csírákkal. A megmelegedett zsemlék alját megkenjük a fügés sajttal, felszeleteljük a kacsamellet, és a céklával, körtével, csírákkal együtt a szendvicsre halmozzuk. A maradék snidlinget elosztjuk a szendvicseken, majd rátesszük a tetejüket.


Készíts ingyenes honlapot Webnode