Kacsa cabernet módra

2013.12.21 11:21

Hozzávalók:

  • 1 kis pecsenyekacsa,
  • 1,5 dl félszáraz vörösbor,
  • 2 dl narancslé,
  • 1 citrom lereszelt héja,
  • 1 csapott evőkanál cukor,
  • ízlés szerint só.

Elkészítés:

A cukrot kis lábosban barnára pirítom, majd nagyon óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a narancslevet. Hozzákeverem citromhéjat és addig forralom, amíg a karamell feloldódik. A kacsát feldarabolom, felesleges háját és borét levágom, majd apró kockákra metélve zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A kacsazsíron a kacsadarabokat lepirítom, és 1 nagy tűzálló tálba átteszem. Leöntöm a mártással, és alufóliával szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. 1 órán keresztül sütöm. Ha a hús puha, mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra pirítom. Burgonyalángos vagy burgonyakrokett illik mellé.