Halas batyu gazdagon

2013.12.21 14:12

Hozzávalók:

  • személyenként:
  • 25 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
  • 2 közepes szem krumpli
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 marék gomba szeletelve vagy kockázva
  • 1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika
  • 1 evőkanálnyi hagymakarika
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl joghurt
  • bors
  • citomlé
  • petrezselyem
  • bazsalikom

Elkészítés:

Ha fagyasztott hallal dolgozunk, a halat felengedjük. A krumplit héjában megfőzzük (nem baj, ha nem fő teljesen puhára). A fokhagymát lereszlejük, a zöldfűszerekkel együtt a joghurthoz keverjük. A paradicsomot karikára vágjuk. Egy sütőpapírt kiterítünk, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a hagymát, kicsit megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a joghurt felével. Rátesszük a halat, ezt is megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, és ráöntjük a maradék fűszeres joghurtot. A sütőpapírral teljesen becsomagoljuk a batyut, és egy jénaiba vagy sütőlapra tesszük. Kb. 30-40 percet sütjük 180 fokon.