Gazdag csokoládés szelet truffle-palástban

2013.12.20 18:31

Hozzávalók: 

6 tojás
110 g barna cukor
400 g olvasztott étcsokoládé
250 g tejszín
80 ml Cointreau (narancshéjjal ízesített citruslikőr)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 22 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a tojást és a cukrot egy nagyobb tálban elektromos mixerrel kb. 5 percig, amíg krémesen sűrő lesz. A langyos olvasztott csokoládét folyamatosan adagolva keverjük hozzá, amíg egynemű keveréket kapunk. Fém kanál segítségével óvatosan forgassuk bele a már elvegyített tejszínt és likırt. Öntsük a keveréket az
előkészített tortaformába. A formát állítsuk egy nagyobb edénybe. Öntsük az edénybe annyi forró vizet, hogy a forma feléig érjen.
Süssük mérsékelt lángon kb. 30 percig. Lazán fedjük le alufóliával, és süssük további 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, és hagyjuk a formában kihűlni. Helyezzük a süteményt egy nagyobb tálra, és lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Ízlés szerint kakaóporral meghintve tálaljuk.


Készíts ingyenes honlapot Webnode