Fűszeres sajtos kacsacomb
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb,
- 1 evőkanál olaj,
- 20 dkg füstölt sajt,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- majoránna,
- szárnyas fűszerkeverék,
- só, bors, pirospaprika.
Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk. Miután sóval bedörzsöltük, 500 W-on 12 percig pároljuk. A fűszereket, a zúzott fokhagymát és a lereszelt vöröshagymát 1 evőkanál olaj hozzáadásával alaposan összekeverjük, majd az így kapott fűszermasszával bekenjük a kacsacombokat és 4 percig 500 W-on pároljuk. Ezután reszelt sajttal borítjuk a kacsacombokat és a sajtot 3 perc alatt 500 W-on ráolvasztjuk. Franciasalátával tálaljuk.