Friss szőlő sörbet

2013.12.22 17:22

Hozzávalók:

  • 1 kg friss, ízletes szőlő, kimagozva
  • 60 ml víz
  • 45 g cukor
  • 30 ml kukoricaszirup vagy glükóz (lásd lejjebb)
  • ajánlott: 4-6 ek. (60-90 ml) rozé bor

Elkészítése:

Tedd a szőlőt és a vizet egy nagyobb edénybe. Fedd le és időnként megkeverve addig főzd, amíg a szőlők megpuhulnak. Vedd le a tűzről és nyomd át a szőlőket egy szitán vagy egy nagyon finom szűrőn. A különböző szőlőknek eltérő mennyiségű leve van. (Én kb. 7,5 dl-nyi levet kaptam.)  Add hozzá a cukrot, a kukoricaszirupot és a bort, majd addig keverd, amíg a cukor teljesen felolvad. Hűtsd ki teljesen, majd tedd egy fagylaltkészítő gépbe és kövesd a gyártó utasításait.