Friss szőlő sörbet
Hozzávalók:
- 1 kg friss, ízletes szőlő, kimagozva
- 60 ml víz
- 45 g cukor
- 30 ml kukoricaszirup vagy glükóz (lásd lejjebb)
- ajánlott: 4-6 ek. (60-90 ml) rozé bor
Elkészítése:
Tedd a szőlőt és a vizet egy nagyobb edénybe. Fedd le és időnként megkeverve addig főzd, amíg a szőlők megpuhulnak. Vedd le a tűzről és nyomd át a szőlőket egy szitán vagy egy nagyon finom szűrőn. A különböző szőlőknek eltérő mennyiségű leve van. (Én kb. 7,5 dl-nyi levet kaptam.) Add hozzá a cukrot, a kukoricaszirupot és a bort, majd addig keverd, amíg a cukor teljesen felolvad. Hűtsd ki teljesen, majd tedd egy fagylaltkészítő gépbe és kövesd a gyártó utasításait.