Fekete-erdő torta

2013.12.20 18:27

Hozzávalók: 

250 g vaj, feldarabolva
1 evıkanál instant kávé
375 ml forró víz
200 g étcsokoládé, feldarabolva
300 g porcukor
375 g finomliszt, 3 kávéskanál sütıporral elkeverve
25 g kakaópor
2 tojás
2 teáskanál vaníliaeszencia
600 ml tejszín
60 ml meggylikőr
2x425 g magozott meggy (konzerv), leszőrve, megfelezve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, és keverjük hozzá a már elvegyített kávét és a forró vizet, majd a csokoládét és a cukrot. Kis lángon, állandó keverés mellett főzzük habosra.
Öntsük át a keveréket egy tálba, és hőtsük langyosra. Verjük fel elektromos mixerrel alacsony fordulatszámon, majd három részben tegyük bele a száraz hozzávalókat. Verjük bele a tojásokat egyesével, adjuk hozzá a vaníliaeszenciát. Öntsük bele az előkészített formába. Süssük kis lángon kb. 1 és háromnegyed órát. Hagyjuk a tésztát 5 percig a formában, majd tegyük a sütırácsra, hogy kihűljön. Verjük fel a tejszínt kemény habbá. A torta tetejét
igazítsuk egyenesre. Vágjuk a tésztát három lapra.
Helyezzünk egy lapot egy nagyobb tálra, szórjuk meg a meggy egyharmadával, kenjük meg a tejszínhab harmadával, majd borítsuk be a következő tortalappal. Ismételjük meg a rétegezést.A tetejét szórjuk meg a maradék meggyel, és kenjük meg tejszínhabbal. Friss meggyel vagy cseresznyével, illetve csokoládéforgáccsal díszítsük.