Epersörbet

2013.12.22 17:18

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 1 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál méz

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd a citromlével turmixoljuk. A citromhéjat beleszórjuk, a mézzel édesítjük. Egy műanyag tálba öntjük, lefedjük, és a mélyhűtőbe állítjuk. Kb. 4 óráig hagyjuk fagyni, amíg a széle jeges, a közepe pedig kásás nem lesz. Ezután ismét turmixoljuk, és 1 percre a fagyasztóba visszatesszük. Végül a mélyhűtőből kiemeljük, és néhány percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, majd még egyszer átkeverjük. Ezután kelyhekbe szűrve, citromkarikákkal és alaposan megmosott, lecsumázott, cikkekre vágott eperszemekkel díszítve szívószál kíséretében kínáljuk.


Készíts ingyenes honlapot Webnode