Epersörbet
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 1 evőkanál frissen csavart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
Az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd a citromlével turmixoljuk. A citromhéjat beleszórjuk, a mézzel édesítjük. Egy műanyag tálba öntjük, lefedjük, és a mélyhűtőbe állítjuk. Kb. 4 óráig hagyjuk fagyni, amíg a széle jeges, a közepe pedig kásás nem lesz. Ezután ismét turmixoljuk, és 1 percre a fagyasztóba visszatesszük. Végül a mélyhűtőből kiemeljük, és néhány percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, majd még egyszer átkeverjük. Ezután kelyhekbe szűrve, citromkarikákkal és alaposan megmosott, lecsumázott, cikkekre vágott eperszemekkel díszítve szívószál kíséretében kínáljuk.