Dubarry csirkemell

2013.12.04 12:17

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell (egész)
  • 1 dl olaj, só, bors
  • 1 közepes karfiol

Besamelmártás:

  • 3,5 dkg. vaj
  • 3 dkg. liszt
  • kb. 80 ml tej
  • 2 ek. tejföl
  • 5 dkg maradék sajt
  • bors

Elkészítése:

A csirkemellet előkészítem. Megmosom, vékonyra felvágom, sózom, borsozom.
A karfolt félig megfőzöm, és lecsepegtetem, majd rózsáira szedem.
Az olajozott tepsibe lerakom a hússzeleteket, rá mindegyikre egy karfiol rózsát.
Elkészítem a besamelt. A tejet meglangyosítom, felfőzöm benne a lisztet, sózom, borsozom, majd tejföllel és reszelt sajttal ízesítem. Melegen rákanalazom a karfiol tetejére. Tehetek még rá kis reszelt sajtot is, ha még van. Rózsaszínre sütöm. Burgonyapürével tálalom. Jó étvágyat!


Készíts ingyenes honlapot Webnode