Dubarry csirkemell
Hozzávalók:
- 1 csirkemell (egész)
- 1 dl olaj, só, bors
- 1 közepes karfiol
Besamelmártás:
- 3,5 dkg. vaj
- 3 dkg. liszt
- kb. 80 ml tej
- 2 ek. tejföl
- 5 dkg maradék sajt
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellet előkészítem. Megmosom, vékonyra felvágom, sózom, borsozom.
A karfolt félig megfőzöm, és lecsepegtetem, majd rózsáira szedem.
Az olajozott tepsibe lerakom a hússzeleteket, rá mindegyikre egy karfiol rózsát.
Elkészítem a besamelt. A tejet meglangyosítom, felfőzöm benne a lisztet, sózom, borsozom, majd tejföllel és reszelt sajttal ízesítem. Melegen rákanalazom a karfiol tetejére. Tehetek még rá kis reszelt sajtot is, ha még van. Rózsaszínre sütöm. Burgonyapürével tálalom. Jó étvágyat!