Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

2013.12.21 14:52

Hozzávalók:

  • 2 db vastag póréhagyma,
  • 20 dkg krémsajt,
  • 20 dkg darált dió,
  • 5 dkg vaj,
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A krémsajtot a vajjal meg a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, á külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét levágjuk. Egy fakanál segítségével a belsejét kitoljuk; úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon. Az így kapott üreget diós sajtkrémmel megtöltjük és 3-4 órára behűtjük. (A póréhagyma belsejét salátához használjuk föl.) Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a sajttálon kínáljuk.


Készíts ingyenes honlapot Webnode