Citromos csirke

2013.12.04 07:09

Hozzávalók:

  • 1 kg. csirkemell
  • 10 dkg. vaj
  • 6 ek. citromlé
  • 3 ek. liszt
  • 3-4 dl. tej
  • só, bors
  • 1 ek. cukor
  • 2 kk. mustár

Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk, és tűzálló tálba tesszük, a vaj felét felolvasztjuk, belekeverjük a citromlét, majd a húsra öntjük, közepes hőmérsékleten puhára sütjük. A lisztből a maradék vajjal rántást készítünk, felengedjük a tej kétharmad részével, és besűrítjük. Sóval, borssal, cukorral, mustárral ízesítjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Amikor sűrű hozzáadjuk csirke párolólevét.  Ezzel a mártással tálaljuk.