Bakonyi kacsa
Hozzávalók:
- 1 db pecsenyekacsa
- 60 dkg gomba
- 2 fej hagyma
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 3 szál zellerlevél
- 1 evőkanál mustár
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
- majoránna
Elkészítés:
A pecsenyekacsámat feldarabolom, alaposan átmosom, ha van rajta még toll, azt eltávolítom. A hagymát apróra kockázom, a gombákat feldarabolom. A zeller- és petrezselyemleveleket ledarálom.
Az apróra vágott hagymát a darabolt gombával az olajon üvegesre párolom. Belekeverem a feldarabolt kacsát, hozzáadom a fűszereket, sózom, és egy kevés vízzel fölengedve puhára főzöm. Amikor megpuhult, hozzákeverem a tejfölt és a mustárt, még 1 percig forralom.
Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, én általában burgonyafánkot kínálok hozzá.