Bakonyi kacsa

2013.12.21 11:03

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa
  • 60 dkg gomba
  • 2 fej hagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál zellerlevél
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • majoránna

Elkészítés:

A pecsenyekacsámat feldarabolom, alaposan átmosom, ha van rajta még toll, azt eltávolítom. A hagymát apróra kockázom, a gombákat feldarabolom. A zeller- és petrezselyemleveleket ledarálom.

Az apróra vágott hagymát a darabolt gombával az olajon üvegesre párolom. Belekeverem a feldarabolt kacsát, hozzáadom a fűszereket, sózom, és egy kevés vízzel fölengedve puhára főzöm. Amikor megpuhult, hozzákeverem a tejfölt és a mustárt, még 1 percig forralom.

Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, én általában burgonyafánkot kínálok hozzá.