Afrika harcsa paprikásan

2013.12.21 14:13

Hozzávalók:

  • 4 kg afrikai harcsa
  • húsos szalonna
  • 40 dkg hagyma
  • őrölt paprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • víz
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés:

Előkészítem a halat. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból. A kiolvadt zsírban a felaprított hagymát megpárolom. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, és megpárolom. Ízlés szerint édesnemes őrölt paprikát teszek bele, majd feltöltöm vízzel (1 kg halhoz 1/2 l víz), így elkészül az alaplé. Sót, borsot teszek bele ízlés szerint, valamint 2 gerezd fokhagymát is belenyomok. Kb. 25 perc alatt készre főzöm.